De voordelen van Supima Katoen

Supima

Over de jaren heen zijn er veel verschillende combinaties uitgeprobeerd om een sok zo comfortabel mogelijk te laten zitten. Veelal combinaties waarin katoen een grote rol speelde. In de laatste jaren is Supima katoen erg gegroeid in populariteit en is dit een katoen dat in veel hedendaagse onderkleding wordt gebruikt.

 

Eerst een klein stukje geschiedenis

Supima, toentertijd Pima, katoen is ontstaan in begin van de 20ste eeuw in Amerika. Vernoemd naar de Pima indianen die destijds in dat gebied leefde. Deze soort katoen heeft een andere structuur, is zeer sterk en tevens lichter dan andere soorten. Dit wordt al snel ontdekt, en investeerders zorgen ervoor dat het op grote schaal geproduceerd gaat worden. Halverwege de 20ste eeuw is de vraag voor deze soort zo vergroot dat de soort wordt omgedoopt in Supima® katoen. Een echt handelsmerk.

 

Wat is precies Supima katoen?

Het grote verschil met normaal katoen is dat Supima katoen een sterkere, fijnere vezel is. Daarnaast is de vezel ook langer, waardoor het een betere kwaliteit geeft aan bijvoorbeeld sokken. De stof gemaakt van Supima katoen is daardoor een stuk zachter, en geeft meer comfort.

 

De voordelen van Supima katoen

  • Kwaliteit – door de stevige vezel is de stof een stuks sterker
  • Duurzaam – door de sterke stof gaan producten gemaakt van Supima een stuk langer mee
  • Comfort – het katoen is erg licht en zacht wat bijdraagt aan het draagcomfort

Onze sokken zijn gemaakt van 75% Supima® katoen, 20% polyester, 3% nylon and 2% spandex. Met andere woorden, door het grote percentage aan Supima katoen, zijn onze sokken van hoge kwaliteit, zijn erg comfortabel, en zijn duurzaam voor het milieu!

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van vortress.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 63 reviews.